Prikaz, da imamo slušalke vedno vključene oz. ni zvoka med klicem

Ker sem nekaj časa nazaj pri sodelavcu reševal problem ker je imel pojavljeno ikono, da so slušalke vedno priklopljene in je zato moral med klicem uporabljati zvočnik, sem se odločil, da spišem vodič še tukaj.

Seveda se je najprej pomislilo, da je s telefonom kaj narobe ker pa sem dobil telefon kasneje v roke še sam pa sem zadevo dokaj hitro rešil.

Naj omenim, da prikaz, da so slušalke priklopljene imajo zgolj starejše verzije androida in pri novih te ikone ni več.

V kolikor imamo prikaz, da so priklopljene slušalke oz. med klicem moramo obvezno dati na zvočnik potem najprej preverimo vhod za slušalke. Najbolje da pihnemo vanj in tako odstranimo kakšen tujek (majhno smet) katera se je pojavila na konektorju.

Seveda si lahko pomagamo s kompresorjem ampak pazimo, da ne pihamo preblizu zaradi samega pritiska zraka in tako ne odlomimo kaj.

V kolikor vam to ne deluje javite spodaj in bom dodal kaj v vodič. Spisana težava je najpogostejša zato jo objavim najprej.

Komentarji

  1. Očitno je prišla voda v vhod za slušalke in mi prikazuje vefno da je priklop slušalk. Kaj je za naredit? Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najprej je najbolj pomembno da se telefon dobro posuši. Če sumite da je prišla voda v priklop slušalk le teh ne priklapljajte, da ne povzročite kakšen stik.

      V kolikor posušen telefon še vedno ne deluje vas reši le še servis.

      Izbriši

Objavite komentar